vrijdag 25 augustus 2023, 20.15 uur

Marijn Slappendel

Marijn Slappendel studeerde orgel, kerkmuziek en koordirectie aan de faculteit Muziek van Hogeschool voor de Kunsten en het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht. Zijn orgeldocenten waren Reitze Smits en Willem Tanke. Koordirektie studeerde hij bij Krijn Koetsveld. Hij studeerde klavecimbel bij Bob van Asperen aan het Conservatorium van Amsterdam, en specialiseerde zich daar op het gebied van Basso Continuo bij Thérèse de Goede.

Hij is als cantor-organist werkzaam in de Grote of Barbarakerk te Culemborg, waar hij een scala aan kerkmuziek uitvoert, stammend van de zeventiende eeuw tot vandaag. Hij is daar vaste bespeler van de historische orgels en geeft leiding aan de Barbara Cantorij, Concerto da Fusignano en diverse solisten in de serie cantatevespers. Jaarlijkse hoogtepunten zijn de uitvoering van een passie (meestal van Bach, soms een ander) en een Requiem (Mozart, Fauré, Gilles).

Marijn maakt als continuospeler deel uit van het Trio da Fusignano en werkt daarnaast met diverse ensembles en orkesten. Bovendien doceert hij met veel plezier orgel, piano en klavecimbel aan leerlingen van zeer uiteenlopende leeftijd en niveau. De laatste jaren verdeelt hij zijn tijd tussen het musiceren en zijn werk als orgelmaker bij Elbertse & Van Vulpen orgelmakers.

Wiegleb-orgel

Louis Couperin (ca. 1626-1661)

  1. Duretez Fantaisie (le 8e Novbre 1650) 
  2. Fantaisie (le 15e Novembre 1650)
  3. Fugue Grave sur Urbs Beata Jherusalem (1654)

Andries van Rossem (*1957)

Oneliner

Verhofstadt-orgel

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Fantasie en Fuga g-moll, BWV 542

Arvo Pärt (*1935)

Spiegel im Spiegel

Johann Ludwig Krebs (1713-1780)

Fantasia sopra Freu dich sehr, o meine Seele

Christian Heinrich Rinck (1770-1846)

Flötenkonzert in F

  • Allegro
  • Adagio
  • Rondo Allegretto