vrijdag 28 juli 2023, 20.15 uur

Maurits Bunt

Maurits Bunt

Maurits Bunt (*1997) is organist, klavecinist, kerkmusicus en beiaardier. Hij studeerde orgel bij Sietze de Vries (privé), Bas de Vroome en Aart Bergwerff, improvisatie bij Hayo Boerema en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek aan het Codarts conservatorium Rotterdam. De masterstudies orgel bij Ton Koopman (oude muziek literatuur) en Hayo Boerema (improvisatie), en beiaard bij Frans Haagen en Christiaan Winter sloot hij beide cum laude af.

Maurits bezocht masterclasses bij onder andere Wolfgang Zerer, Ton Koopman, Daan Manneke, Matteo Imbruno en Willem Tanke. Momenteel studeert hij klavecimbel bij Ton Koopman en Tini Mathot. In 2014 won hij als klavecinist de eerste prijs tijdens het concours van het Bachfestival Lelystad.

Maurits is werkzaam als stadsbeiaardier van Groningen, waar hij de Hemonybeiaard van de Martinitoren bespeelt (iedere zaterdag tussen 11 en 12 uur), en als beiaardier van Epe (iedere eerste en derde woensdag van de maand tussen half 11 en half 12). Hij is kerkmusicus van de Evangelisch Lutherse kerk in Apeldoorn en programmeur van de serie Bergkerkconcerten Deventer. Als orgel-, klavecimbel- en beiaarddocent is hij verbonden aan de Muziekschool Barneveld en geeft hij privélessen. Tenslotte is hij naast het spelen van concerten actief als continuospeler en is hij verbonden aan het Geistliches Consort, dat zich richt op het uitvoeren van oude muziek.

Muziek van Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Wiegleb-orgel

De wiskundige Bach

Uit Die Kunst der Fuge BWV 1080

  • Contrapunctus I a 4
  • Contrapunctus II a 4
  • Contrapunctus III a 4

Verhofstadt-orgel

Improvisatie 

De gelovige Bach

Schmücke Dich, O liebe Seele BWV 654

De concertante Bach

Sonate VI BWV 530

  • Vivace
  • Lento
  • Allegro

De alomvattende Bach  

Passacaglia und Fuge in c-moll BWV 582